Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδού η Ρόδος ...







Άννα Παναγιωταρέα
Δημοσιογράφος
Άρθρο της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" - 22/9/2011


Αν οι υπουργοί άκουγαν –γιατί φαίνεται ότι υποφέρουν από βαρεία κώφωση– όχι τους Πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως νούμερα, αλλά τους βουλευτές, θα είχαν ήδη παραιτηθεί. Και δεν αναφέρομαι στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, που θεωρούνται προκατειλημμένοι.

Προτείνω να ακούσουν τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Θεωρώ ότι δεν θα αναφερθεί κανείς στο προσωπικό οικονομικό του πρόβλημα από αίσθημα ντροπής. Αλλά τουλάχιστον θα τους εξηγήσουν την καταστροφή που παρακολουθούν, μέρα με τη μέρα, να επέρχεται στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ κλεισμένοι στα γραφεία τους, περιβαλλόμενοι από αυλή κολάκων και ανίκανων, δεν έχουν καμία πρόσβαση στις «ειδήσεις» που δεν τους χαϊδεύουν «πόσο σπουδαίοι είναι», «πόσο σωτήρες είναι της Ελλάδας» και άλλα τέτοια. Θυμηθείτε μόνον πόσο καιρό έχετε να ακούσετε στα δελτία της ΝΕΤ –εκεί γίνονται τέτοιου είδους αναφορές– ότι επισκέφτηκε κάποιος υπουργός ένα νομό και συζήτησε με τους πολίτες τα προβλήματά τους. Και δεν πρόκειται να ακούσετε ούτε στο άμεσο μέλλον ανάλογη είδηση, γιατί κανείς τους δεν αντέχει τη βέβαιη λεκτική αποδοκιμασία –στην καλύτερη περίπτωση– που θα εισπράξει.

Εχουν εξαφανιστεί, κυριολεκτικά, από την κοινωνία. Ερχονται στη Βουλή, αν είναι ανάγκη, κι επιστρέφουν στα σιδερόφρακτα γραφεία τους, όπου αντί να παίρνουν αποφάσεις, μονίμως συσκέπτονται. Δοκιμάστε να καλέσετε οποιονδήποτε υπουργό κι αν οι γραμματείς –αν τις βρείτε σε καλή μέρα– πριν σας παραπέμψουν στον όγδοο υπηρεσιακό παράγοντα, δεν σας πουν ότι ο υπουργός είναι σε σύσκεψη, που όμως δεν τελειώνει ποτέ, τότε θα αλλάξω επάγγελμα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές εύχονται να αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου να πάει σε εκλογές για να σταματήσει το μαρτύριό τους. Γνωρίζουν ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να εκλεγούν, έτσι που τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ τραβούν την κατηφόρα, αλλά προτιμούν να γυρίσουν στη δουλειά τους και στο σπίτι τους παρά να υφίστανται καθημερινούς εξευτελισμούς από τους Πολίτες, που τους εμπιστεύθηκαν και τους ψήφισαν. Χωρίς καμία υπερβολή, υπάρχουν βουλευτές που επιθυμούν τις εκλογές για να τιμωρηθεί η κυβέρνηση των… κηπουρών, που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την περιδίνηση από την οποία δεν βλέπουν διέξοδο.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ σχόλια που γίνονται για την ανικανότητα του πρωθυπουργού, που –περίεργο πράγμα– τους έχει καταλάβει εξαπίνης. Τι θα επιθυμούσαν; Να καταβληθεί η έκτη δόση, να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός στις 31 Οκτωβρίου και ή να πάμε σε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ή σε εκλογές. Για το πρώτο χρειάζονται δύο. Αλλά το δεύτερο είναι στο χέρι τους. Οπότε αντί να μιζεριάζουν, ας αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: