Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Λέιζερ στον Πεταλωτή








Στέφανος Τζανάκης
Δημοσιογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα" - 4/6/2011


ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, η ελληνική κοινωνία ταλαιπωρήθηκε από την κατάρα των πιστοποιητικών νοµιµοφροσύνης. Την «πατέντα» εφηύρε η συντηρητική παράταξη –και τα περισσότερα θύµατά της ανήκαν στην Αριστερά.

Σήµερα, µας ταλαιπωρεί η τρόικα – µε τα δανεικά της και το Μνηµόνιό της. Κανείς δεν µπορεί να προβλέψει πού θα καταλήξουµε. Αλλά µας ταλαιπωρεί κι ένα κοµµάτι της Αριστεράς, που µοιράζει πιστοποιητικά... µνηµονιοσύνης.

«Εγκάθετος της τρόικας ο Πεταλωτής», απεφάνθη ο Συνασπισµός – της Αριστεράς και της Προόδου, παρακαλώ. Είχε προηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ταύτισε τον Γιώργο Παπανδρέου µε τον Πινοτσέτ.

Πώς; Οχι,όχι, σε καµία περίπτωση δεν βγήκε ανακοίνωση από τον Συνασπισµό που να δίνει οδηγίες για πέταγµα αυγών, γιαουρτιών ή πετρών εναντίον των «εγκάθετων και Πινοτσέτ». Και κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να εκδοθεί. Αλλωστε, δεν χρειάζεται – όλοι τον πιάσαµε τον υπαινιγµό...

Το ’66 ξαναζεί

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ κανείς στον Συνασπισµό, που θυµάται το 1966; Ναι, τότε που θριάµβευαν το αντικοινοβουλευτικό κλίµα και οι «άγριες» συγκεντρώσεις. Τότε που ένα σηµαντικό κοµµάτι της κοινωνίας ευχόταν «να βρεθεί ένας λοχίας» – και τελικά, βρέθηκαν τρεις συνταγµατάρχες.

Εντάξει, σήµερα δεν κινδυνεύουµε από τέτοια. Σωστό. Οµως, µε ευθύνη πολλών, µεταξύ των οποίων και ενός κοµµατιού της Αριστεράς, το αντικοινοβουλευτικό κλίµα εµπεδώνεται και πάλι στη χώρα µας. Και όπως έχει δείξει η Ιστορία, όταν συµβαίνει κάτι τέτοιο σε µία κοινωνία, η κατάληξη είναι πάντοτε συντηρητική. ∆εξιά, που λέγαµε παλιά...

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι αυτό το κοµµάτι της Αριστεράς εγκαταλείπει την πολιτική και επιλέγει τον χουλιγκανικό ακτιβισµό, ακριβώς τη στιγµή που η κυρίαρχη πολιτική πρόταση χάνει έδαφος,λόγω της αποτυχίας στην εφαρµογή του Μνηµονίου.

Εν ολίγοις, ο κ.Παπακωνσταντίνου – για να τα βάλουµε όλα κάτω από ένα όνοµα – µπορεί να µην τα κατάφερε. Αλλά κανείς δεν περιµένει ότι η λύση θα έλθει από τον σύντροφο που έριχνε για καµιά ώρα το πράσινο λέιζερ στο πρόσωπο του κ. Πεταλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: