Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Και οι δανειστές τον... χαβά τους







Μιχάλης Ιγνατίου

Αρθρογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Έθνος" - 5/5/2012

Εφτασε η ώρα της αλήθειας. Οι δημοσκοπήσεις και τα υπόγεια παιχνίδια για επηρεασμό της κοινής γνώμης δεν έχουν πια καμία απολύτως σημασία, διότι σήμερα θα μιλήσει ο σοφός λαός με την ψήφο του και θα αποφασίσει για το μέλλον του. Ενα μέλλον αβέβαιο υπό τις σημερινές συνθήκες. Ουδείς δύναται να υποστηρίξει με βεβαιότητα ότι η σωτηρία είναι κοντά, διότι αυτοί που γνωρίζουν με ακρίβεια την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, δεν αισιοδοξούν.

Οι εκλογές επιβλήθηκαν στους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι -κακά τα ψέματα- αντιλήφθηκαν ορθώς ότι η οργή του λαού θα μεταφερόταν στους δρόμους και στις πλατείες. Πιστεύουν ότι μέσα από την εκλογική διαδικασία θα εκτονωθεί ο δικαιολογημένος θυμός των πολιτών και ότι θα εκτελέσουν «υπεύθυνα» το εκλογικό τους καθήκον και με τρόπο που δεν θα διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας μέσω του προγράμματος του ΔΝΤ και της ΕΕ. Είναι, όμως, το πρόγραμμα ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα; Το δύσκολο αυτό ερώτημα θα απαντηθεί σήμερα, και οι πάντες πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα, όποιο και να 'ναι αυτό.

Εάν οι πολίτες ψηφίσουν μαζικά τα λεγόμενα αντιμνη­μονιακά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρέπει να λάβουν το μήνυμα, να το αναλύσουν και να αναζητή­σουν το λάθος των ενεργειών τους. Εάν, όμως, ο λαός δώσει τη δυνατότητα στα δύο κόμματα που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα και έγκριση των αποφάσεών τους, διότι -μέχρι στιγμής- η πολυπόθητη ανάπτυξη αγνοείται και η δυστυχία των πολιτών αυξάνεται καθημερινά.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ταμείο αναμένει υλοποίηση του προγράμματος και μετά τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Αναλύοντας τα λόγια του ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι για τους δανειστές, όποιος και αν εκλεγεί -ακόμα και οι «αντιμνημονιακοί»- προέχει το μνημόνιο και η εφαρμογή του. Δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Είναι η σκληρή πραγματικότητα, στην οποία οδήγησαν την Ελλάδα οι πολιτικοί της...




Δεν υπάρχουν σχόλια: