Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αθηναίοι… εν καμίνω








Άννα Παναγιωταρέα
Δημοσιογράφος
Άρθρο της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" - 9/2/2012

Δεν είναι που κληρονομήσαμε άχρηστους ή και επικίνδυνους υπουργούς του ακατονόμαστου ΓΑΠ. Είναι που μας έμεινε αμανάτι και ο Γ. Καμίνης, τέως προστάτης του Πολίτη, μόλις επίκουρος καθηγητής Νομικής και νυν πολιτικός ανήκων στη συνομοταξία «ντενεκές ξεγάνωτος», κατά τον μακαριστό Σεραφείμ, δημιουργό αυτής της ειδικής ομάδας πολιτικών, καθώς ασκούσε κριτική προς υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα μου πείτε ότι ο Καμίνης δηλώνει άθεος…

Ωστόσο η κατάσταση της Αθήνας δεν έχει προηγούμενο. Είμαι κάτοικος κέντρου επί εικοσιπενταετία. Οσο κι αν σκαλίζω τη μνήμη μου, δεν θυμάμαι την πρωτεύουσα της Ελλάδας να βρίσκεται σε τέτοια εγκατάλειψη. Τη Δευτέρα το βράδυ, που είχαμε καταιγίδα και χρειάστηκε να βγω από το σπίτι μου, ένας μικρός δρόμος στην Πλάκα, το νερό έφευγε πάνω από το πεζοδρόμιο στους 15 πόντους.

Ανακαλύψαμε με τους βρεγμένους γείτονες ότι τα φρεάτια, φρακαρισμένα από σκουπίδια και φύλλα, δεν επέτρεπαν στο νερό να μπει. Δεν είχε φροντίσει κανείς όλη τη χρονιά να τα καθαρίσει. Αλλά το χειρότερο ήταν ότι στη Βασιλίσσης Σοφίας το νερό έφτανε στα τριάντα εκατοστά και μόνον βάρκα που δεν χρειαστήκαμε για να περάσουμε στον Ευαγγελισμό. Ολη η Αθήνα μια λίμνη και ο Καμίνης απαθής στο σπίτι του.

Ή μάλλον δεν το λέω καλά. Βρισκόταν σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με δύο υπαλλήλους του Δήμου για να πετάξουν έξω από το γυμναστήριο του Ρουφτους αστέγους-ανάμεσά τους και έγκυο γυναίκα- που είχαν καταφύγει εκεί να προφυλαχτούν από την καταιγίδα. Οι επιφορτισμένοι εξηγούσαν ότι ήταν προγραμματισμένος αγώνας μπάσκετ και έπρεπε ανυπερθέτως το γήπεδο να απολυμανθεί. Από τι; Από όσους καταφεύγουν εκεί να κουρνιάσουν τις μέρες που ο χειμώνας είναι αλύπητος απέναντί τους. Τι τους έλεγαν; «Εχει λήξει ο συναγερμός των έκτακτων μέτρων. Δεν μπορείτε να μείνετε». Λες και ο «συναγερμός των έκτακτων μέτρων» διέταζε ταυτόχρονα να βγει ήλιος ζεστός για να πάρει το νερό που έτρεχε ποτάμι στους δρόμους, να στεγνώσει τα παγκάκια και τα πεζοδρόμια, για να βρουν ένα στεγνό μέρος να απαγκιάσουν τη νύχτα.

Οργίζομαι με όλους τους ψευτοκουλτουριάρηδες, δήθεν αριστερούς και δήθεν μεγαλοαστούς της δεξιάς του Κολωνακίου που αγκάλιασαν τον Καμίνη για ένα «νέο ήθος στο Δήμο της Αθήνας». Οργίζομαι και με εκείνους που δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατίήθελαν να τιμωρήσουν την προηγούμενη δημοτική αρχή και τώρα είναι «κοψοχέρηδες». Οργίζομαι περισσότερο με όσους κάνουν μόδα το να μην ψηφίζουν! Ολοι μαζί, μας φόρτωσαν ως δήμαρχο έναν άνθρωπο από τον οποίο λείπει η φιλαλληλία διότι δεν του το επιτρέπει η νομικίστικη αντίληψήτου. Πώς την πάτησε έτσι ο Φώτης Κουβέλης!

Ο Α. Σαμαράς από τον μεν ΓΑΠ κατόρθωσε και μας απάλλαξε. Με τον δε Καμίνη τι κάνουμε, ω παίδες Αθηναίοι εν καμίνω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: