Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Λουδοβίκος με "λεοντή" Ανδρέα Παπανδρέου









Άννα Παναγιωταρέα
Δημοσιογράφος
Άρθρο της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" - 21/10/2011


Μόλις κατέβηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, οι εν Πρυτανείω Μαξίμω, παχυλώς σιτιζόμενοι σφουγγοκωλάριοι ανεφώνησαν: «Απόψε δεν μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου»! Τι πιο εφιαλτικό από το να τον συγκρίνουν με τον αποθανόντα πατέρα του, που διαδέχθηκε με μοναδικό προσόν την πορφύρα της Δυναστείας, αγωνιώντας πώς θα τον αποτινάξει από πάνω του. Μετά -άξιος ο μισθός τους- ξαμολήθηκαν ανά τα κανάλια των συμφερόντων και τις πράσινες δημοσιογραφικές ρύμες για να ερμηνεύσουν την πράξη ανευθυνότητας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΕΚΑΝΕ, είπαν, γιατί ήθελε να δηλώσει «παρών» επειδή του προσάπτουν ότι «τα παράτησε και τα εκχώρησε στον Βενιζέλο». Και για να δηλώσει παρών στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, στους υπουργούς του, που τον «γράφουν», στους εκδότες, που τον στέλνουν σπίτι του, έκαψε τις γέφυρες της λογικής, βρίζοντας ανοίκεια και χυδαία τον Α. Σαμαρά, που λίγη ώρα αργότερα θα επαιτούσε τη στήριξή του, έναντι της επικίνδυνης, για την Ελλάδα, απομόνωσής του!

ΗΘΕΛΕ, είπαν, να καταδείξει ότι είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη για τη διάσωση της χώρας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Το μόνο που απέδειξε είναι ότι αδιαφορεί για τη βαρύτατη ζημία που προκαλεί στους Ελληνες η παρουσία του στις Συνοδούς Κορυφής των Βρυξελλών! Ως… Λουδοβίκος Παπανδρέου, οσονούπω θα αναφωνήσει: «Μετά από μένα η καταστροφή»!Ηθελε, είπαν, να απαντήσει σε όσους τον προτρέπουν να αποχωρήσει, με εύσχημο τρόπο, προκηρύσσοντας εκλογές. Απέδειξε ότι δεν έχει κανένα εθνικό σχέδιο να προτείνει στη Σύνοδο της 23ης Οκτώβρη και ότι στο εσωτερικό η διάλυση του κράτους, η καταρράκωση της εμπιστοσύνης των πολιτών, η απαξίωση των μελών της παρούσης Βουλής οδηγούν αμέσως στις εκλογές.Ηθελε, είπαν, να «μαζέψει τα λουριά». Και μόνη η χρήση της έκφρασης αποδεικνύει πως ο πρωθυπουργός βλέπει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ως κοπάδι ημιόνων, που, ενώ σηκώνουν ανήκουστο βάρος, ο διάδοχος δυσανασχετεί, σφίγγοντας έτι μάλλον τα λουριά στο σαμάρι...

ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ακόμη ότι σχεδίασε αυτή τη «νέα εικόνα» του με στενούς συνεργάτες του και εξωθεσμικούς παράγοντες, που του συνέστησαν να εγκαταλείψει το ήπιο ύφος και «να γίνει ένας Παπανδρέου». Και ένας από εκείνους που απαίτησαν να ενδυθεί το φάντασμα Ανδρέα Παπανδρέου ήταν και ο αδελφός Νικόλαος.

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ,θα είμαι άραγε εκτός του κλίματος των συστάσεων του «συμβουλίου του Στέμματος» αν υπενθυμίσω ότι ο αυθεντικός Παπανδρέου δήλωνε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο», «Η Ελλάδα στους Ελληνες» και για απόδειξη «μαγκιάς» διέθετε και μία Δήμητρα, προβεβηκώς ων τω γήρατι; Θα παραβλέψω -για να μη γίνομαι μάντης κακών- το Ειδικό Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: