Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Φασαρία χωρίς λόγο ...







Γιάννης Παντελάκης
Αρθρογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" - 12/10/2011

Ξιφούλκησαν πάλι διάφοροι κυβερνητικοί βουλευτές για κάποια από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για την εφεδρεία, για το φορολογικό, το μισθολόγιο. Τα είπαν στους υπουργούς που βρέθηκαν χθες στη Βουλή (Βενιζέλο, Ρέππα, Κουτρουμάνη) και κέρδισαν αρκετά λεπτά δημοσιότητας.

Και λοιπόν; Το ερώτημα αφορά την επόμενη ημέρα. Υπάρχει πιθανότητα κάποιος ή κάποιοι από τους βουλευτές αυτούς να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο που ήδη συζητείται στη Βουλή και το οποίο επιβάλλει αυτά τα νέα άγρια μέτρα; Υποθετικά μπορεί ν' απαντήσει κάποιος, στηριζόμενος στο πρόσφατο παρελθόν.

Τότε που οι ίδιοι βουλευτές κλήθηκαν να στηρίξουν ανάλογης βαρβαρότητας μέτρα. Και η απάντηση στο υποθετικό αυτό ερώτημα είναι αρνητική. Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πειθάρχησαν απόλυτα, υιοθετώντας τους δραματικούς τόνους που παραμονές της καταβολής κάθε δόσης εκτοξεύει η κυβέρνηση. Οπως έκανε χθες ο Ε. Βενιζέλος, που είπε ξεκάθαρα πως αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο κινδυνεύει η έκτη δόση. Οπως κινδύνευε η πέμπτη, αν δεν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, η τέταρτη, αν δεν ψηφιζόταν το αναθεωρημένο Μνημόνιο κ.ο.κ. Πάντα, παραμονές κάθε δόσης, για την οποία έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές μας, υπάρχει ένα διακύβευμα. Οπως θα υπάρχει και στην έβδομη δόση που θ' ακολουθήσει. Τότε, ίσως ζητήσουν την κατάργηση των συντάξεων, την απόλυση άλλων 30.000 υπαλλήλων ή οτιδήποτε άλλο.

Είναι φανερό πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζουν αυτά τα νομοσχέδια με ικανοποίηση, το αντίθετο. Ωστόσο, αφού δεν έχουν διάθεση να καταψηφίσουν κανένα από αυτά, γιατί κάνουν τόση φασαρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: