Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Έγκλημα ...







Άννα Παναγιωταρέα
Δημοσιογράφος
Άρθρο της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" - 17/8/2011


Από την εμπειρία μου, ξέρω ότι η κυβέρνηση «τα ξέρει όλα». Οτι οι υπουργοί της είναι «ενημερωμένοι» για όλα. Οτι δεν έχουν ανάγκη πρόσθετης πληροφόρησης. Αλλωστε περιτριγυρίζονται από δεκάδες συμβούλων - άχρηστων. Στην πλειονότητά τους. Ο πρωθυπουργός αισθάνεται ως «παντογνώστης», με τις λύσεις των προβλημάτων στο «λάπτοπ» του. Οσα φανταζόταν τόσα χρόνια, τώρα είναι αποφασισμένος να τα εφαρμόσει, άσχετο αν καταντά σαν τον Προκρούστη: Κόβει ό,τι «περισσεύει» και τεντώνει ό,τι δεν φτάνει να ανταποκριθεί στις εμμονές του. Παρ’ όλα αυτά δεν θα πάψω να λέω την άποψή μου… με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

ΛΟΙΠΟΝ, το θέμα αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, που έρχεται ως νομοσχέδιο, βασίζεται στα «δικά του πιστεύω». Θυμάστε, όταν είχε δηλώσει, ως υπουργός Παιδείας, υπέρ της καλλιέργειας στη γλάστρα της «φούντας»; Του φαινόταν «προοδευτική» ιδέα. Σηκώθηκε πολλή «σκόνη» και αναγκάστηκε να το συμμαζέψει. Oμως, τότε δεν ήταν πρωθυπουργός! Σήμερα κάνει ό,τι του... καπνίσει, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν. Κι αν εκείνος, στα φοιτητικά του χρόνια, κάπνιζε «χόρτο», πρέπει να του υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε στην εποχή των «παιδιών των λουλουδιών» αλλά των «παιδιών των άνεργων», των «παιδιών που ψάχνουν την ταυτότητά τους» μέσα από τα iPod, iPad, iPhone και ό,τι άλλο έχει ως πρώτο χαρακτηριστικό το «Ι-ΕΓΩ» της μοναξιάς. Η απόφασή του να έρθει ο νόμος για τα ναρκωτικά στη Βουλή, μιλώντας για μια ακόμη φορά για «μαλακά» και «σκληρά» και για μικρές ποσότητες, δείχνει πόσο επιπόλαια αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Το χειρότερο είναι ότι μας θυμίζει αυτό που έγινε στην Αργεντινή. Αμέσως μετά τα πρώτα μέτρα από το ΔΝΤ: Ελαβαν «πρόνοια» για τη χρήση των ναρκωτικών και πλημμύρισαν οι πιάτσες με το «πάκο». Το «πάκο» είναι ένα πάμφθηνο ναρκωτικό, που γίνεται από την ακατέργαστη κόκα. «Πάκο» στα αργεντίνικα σημαίνει «ο κλέφτης του μυαλού», όπως και το χασίς, καταστρέφοντας από τη χρήση του τους νευρώνες. Δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει ο κ. Παπανδρέου ότι θα «εξαφανίσει» μια ολόκληρη γενιά, επιβάλλοντας τη χαλαρή νομοθεσία για τη χρήση των ναρκωτικών. Αν αντιλαμβάνεται ότι στους δρόμους δεν θα υπάρχουν παιδιά διαμαρτυρόμενα αλλά παιδιά που θα σέρνονται πεθαίνοντας κάθε μέρα.

ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ότι προσφέρει η κυβέρνησή του προμηθεύοντας με το δελτίο μεθαδόνη; Τι θεωρεί ότι κάνει παραβλέποντας ποινικά την καλλιέργεια προς «ιδία χρήση»; Το έγκλημα της ανοχής της χρήσης είναι χειρότερο και από την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα ως ερασιτέχνης. Είναι έγκλημα συνειδητό εναντίον του μέλλοντος της Ελλάδας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: