Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Πτυχίο» Καμίνη







Άννα Παναγιωταρέα
Δημοσιογράφος
Άρθρο της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" - 4/5/2011

Δεν έχω σε καμία εκτίμηση εκείνους που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους. Το δόγμα «είπα, ξείπα, βράζω την παρόλα μου» των κωμικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου δεν γίνεται αποδεκτό ως κοινωνική συμπεριφορά. Πολύ περισσότερο όταν δεν πρόκειται για απλό πολίτη, αλλά για το δήμαρχο των, ατυχησάντων, Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ότι δεν έδωσε εντολή να μη λέγεται η ευχή από τους εκπομπάρχες «Χριστός Ανέστη» ή «καλό Πάσχα» ή να μην ακουστούν οι Ακολουθίες του Επιταφίου και η Αναστάσιμη από το δημοτικό σταθμό, που πληρώνουμε εμείς οι Αθηναίοι και όχι αυτός που κατοικεί κατά τη Νέα Σμύρνη!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ εν κατακλείδι: «Πάντως, εγώ δεν ανακατεύομαι στα του σταθμού». Καλά, δεν περίμενα από τον κ. Καμίνη να αρθεί στο ύψος ενός Ανδρέα Παπανδρέου, που ομολόγησε στη Βουλή, στις 6 Ιουνίου 1987, το «mea culpa», ούτε του Κώστα Καραμανλή, όταν δήλωσε: «Το λάθος είναι δικό μου -για το Βατοπαίδι- και δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον». Τέτοιου είδους βαρύτιμες παραδοχές δεν έχουν σχέση με επικοινωνιακούς ελιγμούς, αλλά αποτελούν απόδειξη μεγαλόψυχης ανδροπρεπούς αυτοκριτικής. Επομένως, δεν θα βάλω τον «άντρα της μυλωνούς με τους πραματευτάδες». Αντιλαμβάνεστε, όμως, τι σημαίνει να ψεύδεται ο δήμαρχος. Γιατί ο μη χριστιανός δηλώνει ότι «δεν ανακατεύεται με το σταθμό»; Οταν υπάρχουν μάρτυρες να δίνει τηλεφωνικές εντολές στον κ. Καμπύλη κι εκείνος να τις δέχεται… όρθιος! Αλλά βρίσκω φυσικό ότι ο κ. Καμπύλης στέκεται «σούζα» ενώπιον του κ. Καμίνη. Επίκουρος καθηγητής ο κ. Καμίνης, φοιτητής στην πάλαι ποτέ Βιομηχανική ο κ. Καμπύλης. Νιώθει να κατακλύζεται υπό δέους ενώπιον της επιτομής της επιστημονικότητας Καμίνη. Ωστόσο, από χθες αμφισβητείται και αυτή! Κοτζάμ επίκουρος καθηγητής της Νομικής να μη γνωρίζει ότι όταν αναφέρεται ως προσόν για την πρόσληψη του γενικού διευθυντού «πανεπιστημιακές γνώσεις» δεν ερμηνεύεται ως «σουλάτσο» απέξω από το Ιδρυμα ή ότι ήπιε καφέ στο σχετικό κυλικείο.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ προσόντα διευθυντή Μέσου, δεν νοείται να είσαι μέλος 15μελούς συμβουλίου έκδοσης στον -επί Αγγελοπούλου- Ελεύθερο Τύπο για τρεις, τέσσερις μήνες και μετά να απολύεσαι, όπως και από τα συγκροτήματα Λαμπράκη και Αλαφούζου! Ο κ. Καμίνης κατάφερε οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι άκυρες, με τον κ. Καμπύλη απόφοιτο λυκείου. Και ο μεν κ. Καμπύλης κατάφερε χωρίς προσόντα, ελέω Καμίνη, να αποκτήσει… επιστημονικές γνώσεις, που δεν χρειάζονται… πτυχίο, οι δε ευκολόπιστοι Αθηναίοι πήραν στο λαιμό τους το Δήμο της Αθήνας, βάζοντάς τον στο καμίνι για να καμπυλωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: