Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Δε μας συγκινεί ο «πόνος ψυχής» τους







Κεντρικό άρθρο
στην εφημερίδα "Απογευματινή" - 5/7/2010



Το φόρεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως… συνταγματική υποχρέωση, για να μπορέσουν να το περάσουν ερήμην της Βουλής, σαν Αναγκαστικό Διάταγμα δικτατορίας.

Ο Πρόεδρος κλώτσησε και το έδειξε, λέγοντας εκνευρισμένος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν θα το υπογράψει «μελετήστε προσεκτικά τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Σύνταγμα». Δήλωση αμφίσημη. Σήμαινε ή «δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος και θα το κάνω Προεδρικό Διάταγμα», ή «μέσα στις δυνατότητες μου είναι και η παραίτηση αν επιμείνουν και τότε να δούμε πώς θα τρέχουν σε εκλογές».

Έτσι, επικαλέσθηκαν όψιμη δημοκρατική ευαισθησία. Το πήραν πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο στο υπουργείο Εργασίας και σχεδίασαν να το περάσουν μαζί με το ασφαλιστικό από τη Βουλή. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και ό,τι βγει. Όμως οι βουλευτές τους αντέδρασαν και οι φιλικές τους εφημερίδες έγραψαν: «Οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να τις εντάξει σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση εντός του καλοκαιριού».

Σκέφτηκαν ότι το καλοκαίρι, πάνω στα μπάνια του λαού, όλα θα είναι πιο εύκολα. Έβγαλαν και εκπρόσωπο ως πρωταγωνιστή μελό να δηλώσει «Υποστηρίζουμε επώδυνα μέτρα, συχνά με πόνο ψυχής» (!)

Αλλά πάλι δύσκολα τους βγαίνει, και το παλεύουν οι… συνταγματολόγοι (!) και ας το χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι βλέπεις η κυβέρνηση Στρος – Καν ισχυρότερη από τη συγκυβερνητική ομάδα Γ. Παπανδρέου. Τι να κάνουν οι έρημοι; Το παλεύουν… «με πόνο ψυχής»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: