Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η νύχτα των κρυστάλλων και τα τάγματα… εφόδου








Άννα Παναγιωταρέα
Δημοσιογράφος
Άρθρο της στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" - 10/9/2012


Από τη δεκαετία του ’90, με την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, χιλιάδες Αλβανοί μπήκαν παράνομα από τα βόρεια σύνορά μας. Χιλιάδες Βούλγαροι και Ρουμάνοι ανέβηκαν το δύσβατο Μπέλες για να πέσουν στην Ελλάδα, πριν οι χώρες τους γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα, από τις μικρασιατικές ακτές ξεμπάρκαραν στη Σύμη, στη Σάμο, στην Ικαρία, στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη κύματα πρόσφυγες από Αφρική και Ασία… Τι είναι το ταξίδι; Τέσσερις -πέντε ώρες με το καΐκι.

Η Τουρκία δεν θέλει και δεν ήθελε τους ομοδόξους της: Αφγανοί, Κούρδοι και Ιρακινοί, Πακιστανοί, Μπανγκλαντεσιανοί και Ινδοί, Μαροκινοί, Σομαλοί και Αιθίοπες και κάθε της Γης βασανισμένοι, ανενόχλητοι, πέρασαν τα σύνορά μας. Διοχετεύτηκαν στην Ελλάδα ως βόμβα που τώρα ήρθε η ώρα να εκραγεί.

Ετσι, γέμισε η Αθήνα από παράνομους μετανάστες, που μπορεί να νόμιζαν ότι από εδώ εύκολα θα περνούσαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ -δυσβάσταχτη ΜΟΝΟΝ για την Ελλάδα-, με την παροιμιώδη αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών, ξέμειναν εδώ αμανάτι. Πολλοί βολεύτηκαν. Βρήκαν δουλειά. Πήραν χαρτιά. Εκαναν και οικογένειες. Οι περισσότεροι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και όσοι ακόμη επιμένουν να έρχονται λάθρα θα καταλάβουν το μάταιο των ελπίδων τους πολύ γρήγορα, σε μια Ελλάδα σε κρίση.

Ετσι είναι η κατάσταση και δεν αρέσει σε κανένα μας! Θα θέλαμε να υπάρχει κράτος που να ορίζει πότε, πού και πόσα εργατικά χέρια χρειάζονται, και να παρέχονται άδειες παραμονής ορισμένου χρόνου με την ευθύνη των εργοδοτών τους. Δεν θέλουμε μαύρη εργασία που τσακίζει τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν θέλουμε να γίνονται τριτοκοσμικές οι πόλεις μας και δεν υπάρχει κράτος όταν παραβιάζονται τα σύνορά του.

Ομως ως το σημείο να βιώσουμε στη Ραφήνα μία «νύχτα κρυστάλλων», με χρυσαυγίτες να ελέγχουν ποιος είναι νόμιμος και ποιος όχι, να σπάνε τους πάγκους των παράνομων μεταναστών τρομοκρατώντας τους, δεν το ανεχόμαστε. Είναι ευθεία πρόκληση προς τη Βουλή, ότι επικεφαλής των βανδάλων ήταν βουλευτής που ήλεγχε και τη νομιμότητα των χαρτιών των μεταναστών…

Ο Α. Σαμαράς έθεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στις προτεραιότητές του, πριν καν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Τοποθέτησε επικεφαλής στο υπουργείο τον Ν. Δενδια, πολιτικό με σύνεση, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, που σε δύο μήνες έχει κατορθώσει να βάλει, επιτέλους, μία τάξη, με σχέδιο που τηρείται απαρέγκλιτα!

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί με βάναυσο τρόπο και πολιτικά ιδιοτελή κίνητρα να οικειοποιηθεί το έργο που με αντιξοότητες επιτελεί η Αστυνομία καταπατώντας προκλητικά τους νόμους. Δεν πρέπει να αφήσουμε να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα ακραίες πολιτικές δυνάμεις, για μια ακόμη φορά.

Η κυβέρνηση πρέπει να φανεί αμείλικτη υπερασπιζόμενη τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

E όχι τόσα εγκώμια για τον Δένδια!!! Που πιάνει 5 και αφήνει μετά 105!!! Εάν είναι άξιος να τους στείλει στις χώρες προέλευσής τους, για να ησυχάσουμε επιτέλους από δαύτους... Εσείς κα Παναγιωταρέα, που ήσασταν ανέκαθεν του καλοβολεμένου συστήματος,πόσους αστυνομικούς έχετε να σας φυλάνε, που τους πληρώνει ο ΈΛΛΗΝΑΣ πολίτης και ω του θαύματος δεν απολαμβάνει προστασίας. Αυτά προς συμόρφωσή σου...