Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μήπως παίρνουν παραισθησιογόνα στην κυβέρνηση ;







Κ. Παπανικολάου
Αρθρογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Απογευματινή" - 12/7/2010


Προτροπή στους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας (!) απηύθυνε ο πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τις «αλλαγές, που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων».

Θέλει πραγματικά πολύ να διαθέτεις ανυπολόγιστη απόσταση από την πραγματικότητα, για να βρίσκεις το θάρρος να καλέσεις σε ενεργό συνεργασία τη γενιά που απενεργοποίησες, οδηγώντας την σε απόγνωση και απόσταση από κάθε πιθανότητα οράματος και αγώνα.

Και πέρασε τα όρια της ύβρεως ο λόγος του: «Εμείς θα ξανακάνουμε τη χώρα και τους νέους υπερήφανους. Να πιστέψουν ξανά ότι ο αγώνας τους, η ζωή τους, η χώρα τους, αξίζουν. Ότι μπορούν δημιουργικά να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς κηδεμονίες και επιτηρήσεις, που πρώτοι εμείς καταγγείλαμε, εδώ, σ’ αυτή την αίθουσα»!

Αντί να απαντήσει η στήλη, ας απαντήσει η υποψήφια διδάκτωρ στο UCL Ελένη Καλογεροπούλου, όπως τα δημοσίευσε σε blog. «Μπράβο στους βουλευταράδες μας! -έγραψε-. Σώζουν την Ελλάδα από εμάς τους αχρείους πολίτες. Τώρα θα μάθουν όλοι να δουλεύουν μέχρι να λειώσουν και θα παίρνουν 628 euros και πολλά μας είναι.

Ας φάγαμε τόσα χρόνια στα θρανία. Όσοι θέλουμε παραπάνω να φύγουμε, να πάμε αλλού. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε, όσοι μπορούμε. Θα φύγουμε και θα πάμε αλλού να γλιτώσουμε από την τρέλα. Όσοι σπουδάζουμε έξω θα μείνουμε εδώ που είμαστε.
Συνέχεια με παρακαλούσε η μάνα μου να γυρίσω πίσω μόλις τελειώσω. Πάει αυτό. Εδώ και 5-6 μήνες σκέφτονται να έρθουν αυτοί εδώ… Όχι, δεν θα έρθω να πάρω 625 euros και να δουλεύω 40 χρόνια. Ούτε θα έρθω για να παρακαλάω τον κάθε πολιτικάντη να μου βρει μια θεσούλα. Οι μόνες δουλειές που θα ανοίξουν θα είναι στον τζόγο. Σερβιτόρα σε φρουτ-καφέ δεν θα γίνω.

Όλοι οι παλιοί συμφοιτητές με θυμήθηκαν τον τελευταίο μήνα με την ίδια ερώτηση. ‘‘Έχει δουλειές στην Αγγλία’’; Οι πιο πολλοί θα ανέβουν να ψάξουν. Αρχίζει η μεγάλη μετανάστευση των νέων και καλά κάνει. Την Ελλάδα τη σκότωσαν οι προστάτες της με το μαχαίρι των γνωστών».

Να οι «επιτυχίες» σας κ. Παπανδρέου και -φιλική συμβουλή- μην πλησιάσετε νέους, χωρίς ισχυρή ασφάλεια -αυτή που σας πληρώνουμε εμείς- για να τους ζητήσετε ενεργό συνεργασία… στον αφανισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: