Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Οσα δεν γνώριζε η γιαγιά ...







Κοσμάς Βίδος
Δημοσιογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Το Βήμα" - 24/3/2009


Ευγενία Μανωλίδου, παρουσιάστρια της «Στιγμής της αλήθειας»: «Έχεις κατά τη διάρκεια του σεξ φορέσει ποτέ το στρινγκ της κοπέλας σου;». Νεαρός παίκτης, αφού πρώτα κάνει ότι προβληματίζεται, ότι το σκέπτεται, ότι δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να το πει: «Ναι». Μανωλίδου, με το τσαχπινοπονηρό ύφος της, προς την υπερήφανη μητέρα του, η οποία παρίσταται: «Μαμά;Είδατε τι κάνει ο γιος σας»; Μητέρα παίκτη, με απορία: «Ναι...Και δεν το ξέραμε κιόλας...». Ενώ όλοι οι άλλοι άντρες που κατά τη σεξουαλική πράξη φοράνε τα εσώρουχα της συντρόφου τους το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να το πουν στη μαμά τους!

Το θέμα πάντως σχετικά με το εν λόγω παιχνίδι δεν είναι μόνο ότι εξευτελίζεσαι στο πανελλήνιο για τα λεφτά. Είναι ότι το κάνεις αποκαλύπτοντας γελοιότητες γύρω από τη ζωή σου, χωρίς καν να έχει η ξεφτίλα σου ένα κάποιο ειδικό βάρος.

Μανωλίδου, προς τον ίδιο παίκτη: «Αν η μαμά σου είχε παντρευτεί άλλον άντρα και όχι τον πατέρα σου,θα ήταν καλύτερη η ζωή της;». Παίκτης με βεβαιότητα που σκοτώνει: «Ναι!». Και ποια από τις παριστάμενες συγγενείς του τον χειροκρότησε περισσότερο, που (και) με αυτή την απάντηση κέρδισε ένα σεβαστό ποσό; Η μητέρα του (αποκαθηλωμένου) πατέρα του και γιαγιά του. Τι να της πεις; Να τους χαίρεται και τους δύο, και γιο και εγγονό!

Μανωλίδου, με δολοφονική αθωότητα: «Είναι αλήθεια ότι δεν νοιάζεσαι για τη γιαγιά σου;». Παίκτης: «Ναι». Μανωλίδου: «Αν η γιαγιά σου ήταν πιο πλούσια θα την αγαπούσες περισσότερο;». Παίκτης: «Ναι». Και ναι, η γιαγιά καταχειροκρότησε εκ νέου. Να υποθέσω ότι λόγω ηλικίας δεν άκουγε καλά τι έλεγε το σπλάχνο του σπλάχνου της;

Η Βίκυ Καγιά παρουσιάστρια του «Πρωινού καφέ» του Αnt1. Ανακοινώθηκε και αυτό και ησύχασαν οι πανελίστες. Γιατί με αυτή την έννοια ξημεροβραδιάζονταν από τότε που απελύθησαν οι Κατερίνα Ζαρίφη- Νίκος Μουτσινάς: ποιος/α θα τους αντικαθιστούσε. Ή μάλλον με αυτή την εμμονή, η οποία έγινε αφόρητα κουραστική για τους τηλεθεατές. Τώρα, βεβαίως, θα αρχίσουν νέες αγωνίες, θα στηθούν νέες συζητήσεις: σχετικά με το αν θα καταφέρει η Καγιά να ανεβάσει τα χαμηλά νούμερα ή αν θα πάρει και αυτή των ομματιών της. Που μακάρι να τα καταφέρει γιατί δεν αντέχουμε άλλη πρωινοκαφεδολογία!

Πανελίστας: «Από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα λέει πια η Ρίτσα Μπιζόγλη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha,αλλά θα το λέει ο Αντώνης Σρόιτερ». Βάσια Λόη, παρουσιάστρια του «Τv weekend», με απορία και σύγχυση: «Δεν καταλαβαίνω!Δηλαδή από τις 30 του μήνα δεν θα λέει δελτίο ειδήσεων η Ρίτσα Μπιζόγλη αλλά θα λέει ο Αντώνης Σρόιτερ;». Φυσική ξανθιά! Νίκος Μάνεσης, για κάποια διαφωνία του με τον Νίκο Κακαουνάκη: «Και να σας πω, δεν το έχω σε τίποτε να πλακώσω στα χαστούκια τον Νίκο Κακαουνάκη!». Δαιμόνιος ρεπόρτερ του «Τv weekend», κατά την επαναπροβολή τού... οργισμένου βίντεο, με το πιο σοβαρό ύφος του: «Να παρατηρήσουμε ότι ήταν αυστηρός ο κ.Μάνεσης». Έχει αρχίσει να επιβεβαιώνεται η φήμη κατά την οποία στην εκπομπή δεν προσλαμβάνουν συνεργάτη με ΙQ υψηλότερο από της κεντρικής παρουσιάστριας. Φαίνεται αυτό όλο και πιο καθαρά στα ρεπορτάζ και στα σχόλια, όχι; Τι one woman show ήταν αυτό που έδωσε (πάλι) η Λιάνα Κανέλλη κατά την εμφάνισή της στο «Κοινωνία ώρα Μega»; Καλοκαθισμένη στο «παράθυρο», με το τσιγάρο της στο χέρι, και τη μόνιμη πλέον αγωνία (ή πανικό) στο βλέμμα και στη φωνή της, μίλησε για όλα! Με τον Γιώργο Οικονομέα να μην κρατιέται και να σχολιάζει: «Δεν υπάρχει θέμα,σήμερα δεν την κάνουμε εμείς την εκπομπή,είμαστε καλεσμένοι». Βεβαίως, η Κανέλλη, αν αντέξεις την εξουθενωτική ένταση της παρουσίας της, συμφωνείς δεν συμφωνείς μαζί της, πάντα λέει πράγματα ενδιαφέροντα, πάντα σε προκαλεί να συζητήσεις. Σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους, πολιτικούς και πανελίστες που ό,τι και να λένε είναι σαν να μην είπαν τίποτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: