Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μπορείς







Δημήτρης Δανίκας
Αρθρογράφος
Άρθρο του στο "Βήμα on line" - 17/2/2011


Δεν μπορώ να σε βλέπω έτσι να σούρνεσαι και προς τον ψυχίατρο να κατευθύνεσαι. Εντάξει.

Ολα μαύρα και άραχλα. Ολα προς την καταστροφή. Η τσέπη σου άδεια. Η δουλειά στον αέρα. Τα λαμόγια εξακολουθούν να βολτάρουν ελεύθερα και ωραία. Κι εσύ μονίμως στη Β΄ Εθνική. Ταλαιπωρημένος. Κουρασμένος. Μπαϊλντισμένος. Αηδιασμένος. Απαισιόδοξος. Σχεδόν τελειωμένος.

Τουτέστιν έχεις μεταλλαχθεί έτσι όπως ακριβώς το σύστημα σε θέλει και ακόμα χειρότερα από εκεί. Ετοιμος για υποταγή. Ετοιμος να εκραγείς και στη συνέχεια να εκτονωθείς. Για σκέψου το από την αρχή. Γιατί έτσι αφοπλίζεις μόνος σου κάθε όπλο και κάθε σφαίρα του αμυντικού σου συστήματος. Αφοπλισμός όπως άνθρωπος αυτοκτονικός. Μόνο μία η λύση. Να επανεξετάσεις τον οπλισμό σου. Να προμηθευτείς κουράγιο. Μια σφαίρα από κουράγιο ανοίγει ορίζοντες.

Το οπτικό σου πεδίο πέρα από τη μύτη σου. Ετσι θα βλέπεις καλύτερα. Ετσι θα καταλάβεις αυτό που ξέρουν να διαχειρίζονται άριστα οι αντίπαλοι και οι εχθροί σου. Οτι αύριο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που ζούμε σήμερα. Το λένε αλλαγή, αλλά για να την καταλάβεις πρέπει να βγεις από το πετσί σου. Το δεύτερο που πρέπει να προμηθευτείς είναι ένας σκληρός δίσκος για το μυαλό σου. Ωστε να επεξεργάζεσαι βαθύτερα τις πληροφορίες που βομβαρδίζουν και σκοτώνουν τον ψυχισμό σου. Να ξεμουχλιάσει η σκέψη σου και να ξεθολώσει το βλέμμα σου. Και το τρίτο και ακόμα πιο απαραίτητο, μια κατάδυση στον εαυτό σου. Οχι ψυχολογική, μεταφυσική, βουδιστική και χριστιανική. Καθόλου. Τέτοιου είδους καταδύσεις, οι καλύτερες, για τον αντίπαλό σου, λύσεις.

Το «έχει ο Θεός» καταλήγει πρακτικά στην ατελείωτη σιωπή των αμνών. Εννοώ κατάδυση προς την αληθινή αυτογνωσία. Με αυστηρότητα. Τόση όση δείχνεις στον εχθρό σου. Με αυτά τα τρία όπλα του νέου οπλικού σου συστήματος, θα αλλάζεις χωρίς να το καταλάβεις. Κι όσο θα αλλάζεις μέσα σου τόσο θα αλλάζει η οπτική σου.

Κι όσο θα αλλάζει η οπτική σου τόσο και η ζωή σου.

Μην προσπαθείς. Κάν΄ το τώρα. Μπορείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: