Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Το φλερτ των εκλογών








Έλλη Στάη
Δημοσιογράφος
Από την ιστοσελίδα της "ellispoint.gr" - 25/10/2010


Γιατί φλερτάρουν οι πρόωρες εκλογές στο μυαλό του Έλληνα πρωθυπουργού? Αυτό είναι το ερώτημα που κρύβει πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις και πρέπει να ψάξουμε από σήμερα.

Kαι αν διαπιστωθεί αδιεξοδο, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του, δυσαρμονία δηλαδή της λαϊκής βούλησης και της κυβέρνησης, μετά τις αυτοδιοικητικες εκλογές, ποιο μπορεί να είναι το χρονικό σημείο των πρόωρων εθνικών εκλογών?

Αυτό είναι το ερώτημα που δεν τέθηκε και δεν απαντήθηκε, γιατί για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι στη σκέψη του πρωθυπουργού οι πρόωρες εθνικές εκλογές φλερτάρουν με επιμονή. Αυτός πρέπει να είναι και ο βασικός λόγος που αισθάνθηκε την ανάγκη να αρχίσει να απευθύνεται σε πανελλαδικό ακροατήριο εφ όλης της ύλης. Δεν είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Καλλικράτη, ούτε έχει σημασία αν θα εκλεγεί ο κ. Σγουρός η ο κ. Καμίνης - όχι τόσο μεγάλη που να κινητοποιείται ο κ. Παπανδρέου σε ρυθμούς εθνικού εκλογικού διακυβευματος.

Γιατί φλερτάρουν οι πρόωρες εκλογές στο μυαλό του Έλληνα πρωθυπουργού? Αυτό είναι το ερώτημα που κρύβει πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις που πρέπει από αύριο να ψάξουμε. Είναι το βάρος των επώδυνων μέτρων για την διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, με την οποία πράγματι έχουμε μια σε εξέλιξη μετωπική σύγκρουση? Είναι πράγματι το δυσβάστακτο ηθικό βάρος που κουβαλάει το DNA του ΠΑΣΟΚ μπροστά στα μέτρα που πλήττουν εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έχει ταχθεί να προστατεύει και να υπερασπίζει? Είναι το νέο συμβόλαιο που χρειάζεται να γίνει με την Τρόικα γιατί φαίνεται πλέον ότι ίσως αντιμετωπίσουμε και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας? Είναι ότι σε τόσο δύσκολες συγκυρίες είναι απαραίτητο να υπάρχει απόλυτη ταύτιση της λαϊκής εντολής όπως βγαίνει από τις κάλπες, με το κυβερνητικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται, κάτι που δεν συνέβη μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009? Είναι όλα αυτά μαζί και κάποια άλλα ακόμη?


Το βέβαιο είναι ότι το φλερτ , για να μην πω ο αρραβώνας με την πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες , είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός απευθύνεται πλέον σε ένα εθνικό ακροατήριο εξηγώντας όλα όσα καταιγιστικά συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Από αυτό το στοιχείο ξεκινούν όλα όσα θα πρέπει να συζητήσουμε από σήμερα.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΙΑ ΟΤΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ…


Δεν υπάρχουν σχόλια: