Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Προκοπή








Δημήτρης Δανίκας
Αρθρογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Το Βήμα" - 27/4/2010


Επειδή εμείς δεν μπορούμε, γι΄ αυτό οι επικυρίαρχοι ήρθανε. Παντελώς ανίκανοι τα στοιχειώδη να οργανώσουμε και να ελέγξουμε. Εμείς τους φέραμε. Εμείς την πόρτα στον εχθρό διάπλατα ανοίξαμε.

Εμείς ο Δούρειος Ιππος της Ελλάδας είμαστε. Εμείς ο Ιούδας του δικού μας Χριστού γίναμε. Εξευτελισμός και διασυρμός διαστάσεων επικών. Βάλτε φυλακή τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Ανοίξτε τους λογαριασμούς τους. Δημεύστε την περιουσία τους. Αυτό λέει περίπου το ΔΝΤ.

Επί επτά και πλέον μήνες οι μηχανισμοί λειτουργούν όπως πριν. Σας το ΄χω ξαναπεί. Η χρεοκοπία δεν είναι οικονομική. Πρωτίστως είναι πολιτική και κοινωνική. Σε όλο το φάσμα της επικράτειας. Για να συνέλθουμε. Να συμμαζευτούμε. Για να πρυτανεύσει η κοινή λογική. Ενα πράγμα πρέπει να γίνει. Να μεταβιβάσουμε κάθε εξουσία στους ξένους. Καμία προκοπή ελληνική.

Πώς θα τιμωρήσουμε το νταβατζιλίκι της Πολεοδομίας; Με το Διεθνές Πολεοδομικό Ταμείο. Τα λαμόγια της Εφορίας; Με το Διεθνές Εφοριακό Ταμείο. Την αστρονομική διαφθορά των δήμων; Με το Διεθνές Ταμείο. Πώς θα εξαφανίσουμε τα αγροτικά καφενεία; Με το Διεθνές Αγροτικό Ταμείο. Πώς θα ανορθώσουμε την Παιδεία; Με το Διεθνές της Παιδείας Ταμείο. Πώς θα εξοντώσουμε τη μαφία φαρμάκων και νοσοκομείων; Με το Διεθνές της Υγείας Ταμείο. Για τα πάντα. Ακόμα και για τα πεζοδρόμια. Ακόμα και για τις άδειες στάθμευσης κατοίκων. Ολες οι εξουσίες, ακόμα και οι παραμικρές, να μεταβιβαστούν στο Διεθνές Ταμείο.

Ανίκανοι να κυβερνήσουμε. Ανίκανοι να κυβερνηθούμε. Ανίκανοι τους σωστούς να εκλέξουμε. Ανίκανοι τα στοιχειώδη να πράξουμε. Ανίκανοι τον εαυτό μας να ελέγξουμε. Ανίκανοι τα κόμματα να συμμαζέψουμε. Ανίκανοι το σπίτι μας να καθαρίσουμε. Ανίκανοι το παιδί μας να προστατεύσουμε.

Ε τότε εμείς, παρέα με τους πολιτικούς, τι θα απογίνουμε; Καρπαζοεισπράκτορες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γιατί ούτε Αρετή ούτε Τόλμη. Επομένως ελευθερία μηδενική. Αυτή η απόλυτη κατάντια.

Φέρτε τους ξένους μπας και δούμε προκοπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: