Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Πορνεία





Δημήτρης Δανίκας
Αρθρογράφος
Άρθρο του στην εφημερίδα "Το Βήμα" - 10/2/2010


Μην τους πιστεύετε. Παραμύθια λένε και σας ψαρώνουνε. Όλοι αυτοί που τάχα μου ανησυχούν και σπεύδουν και μας βοηθούν.

Ας πάρουμε τους Αμερικανούς. Μα αυτοί έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ εξωτερικού ελλείμματος από συστάσεως της ανθρωπότητας. Τεράστιο το βαθύ, ρακένδυτο, κράτος του Ομπάμα. Τα φιλαράκια τους οι Κινέζοι τούς συντηρούν. Και αν δεν διατηρούσαν το πιο μεγάλο και πιο καταστροφικό οπλοστάσιο της υφηλίου, οι καρχαρίες θα τους είχαν πετάξει στα σκουπίδια.

Και ποιοι είναι αυτοί οι προφήτες της Οικονομίας και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών; Μα αυτούς η κρίση τούς έπιασε γυμνούς. Αυτοί οι αυτουργοί της παγκόσμιας ανισορροπίας.

Αυτοί που είχαν αναγάγει την οικονομία σε τζόγο, το κέρδος σε πειρατεία και την εταιρεία σε αερολογία. Μπας και είναι οι Αγγλοι; Μα το έλλειμμα της μακαρίτισσας αυτοκρατορίας πλησιάζει το αντίστοιχο της ελληνικής ανυπαρξίας.

Μήπως ο Αλμούνια; Μα η χώρα του, η Ισπανία, μια από τις πρώτες υποψήφιες για χρεοκοπία.

Η παγκοσμιοποίηση, η δυσθεώρητη μαύρη τρύπα. Έτσι ξηλώθηκε η βιομηχανία. Έτσι τινάχτηκε η ανεργία. Έτσι καταληστεύτηκε η τριτοκοσμική περιουσία. Έτσι φούσκωσε η κινέζικη οικονομία. Έτσι άρχισαν να λειτουργούν τα κάτεργα εργασίας. Έτσι πριονίστηκαν οι εργασιακές κατακτήσεις. Έτσι αφηνίασε η πορνεία. Έτσι κατακλύστηκε το σύμπαν από τη λαθρομετανάστευση και τη μαύρη εργασία. Έτσι διογκώθηκε η ακροδεξιά ιδεολογία. Έτσι εκπορνεύεται η κοινωνία. Έτσι ενθαρρύνθηκε η καπιταλιστική λαιμαργία. Έτσι η μόλυνση και η επιδημία. Έτσι φούντωσε η τρομοκρατία αλλά και η τρομολαγνεία.

Αυτοί. Του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Με γραβάτες και κοστούμια. Με την άνεση της ασυλίας. Με την υπεροψία της εξουσίας. Με την εξασφάλιση μιας αχανούς περιουσίας.

Ξεβράκωτοι στην πρόβλεψη. Αδυσώπητοι στην κερδοσκοπία. Ανελέητοι στην ξένη εργασία. Κυνικοί στην ανθρωποκτονία.

Η οργή μία.

Από καουμπόικη ταινία:- Κill me?- Κill you!

Δεν υπάρχουν σχόλια: