Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ιδου ο φοροφυγάς... ιδού και το πήδημα !






Φίλιππος Φιλιππακόπουλος
Αρθρογράφος
Από την ιστοσελίδα "ellispoint.gr" - 5/2/2010


Στις μακρινές Ινδίες που βρίσκεται ο Παπανδρέου για την Διάσκεψη Κορυφής για την Βιώσιμη Ανάπτυξη μάλλον κατάλαβε ότι με μέτρα που ανακοίνωσε οι μικρομεσαίοι δεν πρόκειται να επιβιώσουν!

Για αυτό και μας έστειλε μήνυμα ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο της άλλη εβδομάδα θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε μικρούς και μεσαίους .

Όσο για τους μεγάλους και έχοντες που φοροδιαφεύγουν θα πληρώσουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να διαφωνεί , εκτός βέβαια από τους φοροφυγάδες! Το μεγάλο πρόβλημα πρόεδρε μου είναι το πώς θα τους πιάσεις …Μέχρι τώρα όλοι οι προκάτοχοι σου δεν το κατάφεραν είτε γιατί δεν ήθελαν , είτε από ανικανότητα είτε γιατί προσπάθησαν αλλά απέτυχαν.

Ποιος δεν θέλει π.χ. να δει μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους με την πολυτελή ζωή , που αμείβονται χρυσά (και καλά κάνουν εάν το αξίζουν) να πληρώνουν εφορία όσο πρέπει να πληρώσουν για αυτά που βγάζουν και όχι σαν να παίρνουν 1500 ευρώ μικτά τον μήνα!

Ποιος θα πει όχι σε μία δίκαιη φορολόγηση των τραγουδιστών- σταρ που σήμερα πληρώνουν φόρο όσο περίπου και η γενιά των 700 ευρώ! Το ίδιο ισχύει και για τα αφεντικά τους –τους μαγαζάτορες – που δηλώνουν ακόμη πιο λίγα!

Ποιος δεν θέλει να δει να φορολογούνται τα «κατάμαυρα» χρήματα που όλοι μας δίνουμε χωρίς απόδειξη σε υδραυλικούς , ηλεκτρολόγους , ελαιοχρωματιστές , τεχνίτες και σε άλλους συμπαθείς και χρήσιμους και τα άλλα ελεύθερους επαγγελματίες.

Ποιος θα διαφωνήσει να φορολογηθούν ,εάν όχι όλα, τα απίστευτα εκατομμύρια που κυκλοφορούν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τις μεταγραφές μαμούθ των τελευταίων χρόνων; Αλήθεια γνωρίζουν –δεν μπορεί να μην το γνωρίζουν-οι αρμόδιοι ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν δηλώσει στην εφορία λευκά συμβόλαια ποδοσφαιριστών ,χωρίς δηλαδή αμοιβές ! Υπάρχουν δηλαδή επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σήμερα που παίζουν μπάλα για την ψυχή της μάνας τους! Θα μας τρελάνουν!

Τα παραδείγματα είναι πολλά ακόμη και τα ζούμε καθημερινά όλοι μας. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό. Ας βρει ο κ.Παπακωνσταντίνου τους μηχανισμούς και τους τρόπους για να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και ας αφήσουν ήσυχους τους μισθοσυντήρητους που και να θέλουν να κλέψουν την εφορία δεν μπορούν!

Ψάξιμο δεν χρειάζεται όποιον και να ρωτήσεις θα σου τα πει. Άλλωστε έκαναν και ειδική υπηρεσία καταγγελιών. Διασταύρωση τόλμη και στοιχεία χρειάζονται για να μαζέψεις το κλεμμένο χρήμα από τους φοροφυγάδες…όλα τα άλλα είναι «φοροφαυλότητες» !

Δεν υπάρχουν σχόλια: